tiistai 16. heinäkuuta 2013

Back in business - Ranskalainen mansikka-raparperipiirakka

Piiitkän blogihiljaisuuden jälkeen olen täällä taas! Jee! :)

Oltiin mun äidin luona muutamia päiviä ja tuliaisiksi leivoin herkullisen ranskalaisen mansikka-raparperipiirakan. Alkuperäinen ohje on otettu täältä, tosin ohjeesta poiketen käytin siihen tuoreita mansikoita. Puolitin ohjeen, sillä alkuperäisestä tulee sen verran iso ja tuhti piirakka, että siinä olisi ollut kolmelle hieman liikaa syötävää :) 


Pohja:


100g margariinia (itse käytin Ingmariinia)

1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 


n. 3 vartta tuoretta raparperia viipaleina ( n. 1 cm paksuisina)

n. puoli litraa tuoreita mansikoita pilkottuina
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
1/4 dl perunajauhoja

Tein ensiksi täytteen valmiiksi; viipaloin raparperit & pilkoin mansikat ja laitoin molemmat kattilaan, sekaan vesi, sokeri ja perunajauhot. Sekoitin seosta koko kuumennuksen ajan, kunnes se pulpahti, jonka jälkeen otin kattilan pois levyltä ja siirsin sen kylmään veteen jäähtymään. 


Seuraavaksi tein taikinan valmiiksi; vaahdotin rasvan ja sokerin ja lisäsin vaahtoon kananmunan voimakkaasti vatkaten. Lisäsin taikinaan siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoitin. Laitoin taikinan puoleksi tunniksi jääkaappiin lepäämään. 


Puolen tunnin päästä otin  taikinan jääkaapista ja n. 3/4 osaa siitä ja taputtelin sen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaadoin täytteen taikinan päälle ja kaulin lopputaikinan levyksi. En onnistunut saamaan taikinalevyä kokonaisena piirakan päälle, vaan se hajosi aika moneen palaan. Tuli ainakin itsetehdyn näköinen :) Uunin alatasolle laitoin noin 50 minuutiksi, asteita 175. 


Uunista ottamisen jälkeen kannattaa malttaa mieli ja odottaa, kunnes piirakka on jäähtynyt. Itse annoin piirakan olla useita tunteja vuoassa, ennenkuin sen asetin tarjolle. Koristelin tomusokerilla ja seuraksi keitettiin vain kahvit, toki seuraksi voi laittaa vaniljakastiketta tai jäätelöä :)



Koko komeus :)

Suosittelen!

Tuolla perunajauhomäärällä piirakan täyte on hieman valuva (josta ite pidän kovasti), ja lisäämällä hieman perunajauhoja siitä saa helposti kiinteämmän :) Tämän leivonnaisen kanssa menee hieman aikaa, mutta se on kyllä sen arvoista. Ja helppo tehdä. :)

1 kommentti:

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Kommentit oikein tervetulleita :)