sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Mustikka-vaniljapullat

Nam. Tein juuri mustikka-vaniljatäytteisiä pullia. Herkkuja! :) Oon ehdottomasti nyt täysin mustikan lumoissa, siksi (taas kerran) tulee ohjetta mustikasta. Bongasin uudesta Pirkka-lehdestä herkullisen näköisen ohjeen ja tänään kun taas sormet syyhysi leipomaan, oli vuorossa tämän reseptin kokeilu. 

Taikina:

5 dl maitoa (käytin täysmaitoa)
2 ps kuivahiivaa
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
vehnäjauhoja (itse en mitannut, mutta alkuperäisessä ohjeessa luki n. 14 dl)
200 g voita

Täyte:

2 ps vaniljakastikejauhetta (Blå bland)
4 dl maitoa 
200 g (pakaste) mustikoita
4 rkl sokeria 

Lämmitä maito +42 asteiseksi, vatkaa joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Sekoita taikinaan vähitellen lisää jauhoja ja lopuksi pehmeä rasva ja loput jauhoista. Vaivaa hyvin. Anna kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.

Sekoita maito ja vaniljakastikejauheet keskenään ja sokeri ja mustikat keskenään. Yhdistä ne.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia. Kauli taikina kahdeksi levyksi ja jaa levyt neliöiksi (n. 10 x 10 cm). Laita täytettä neliöiden keskelle, nosta neliöiden kulmat ja nipistä tiukasti kiinni. Nipistele taikinaa, kunnes kaikki avonaiset saumat on piilossa. Laita leivinpaperin päälle pellille nipistelypuoli alle. Peitä liinalla, kohota n. 30 minuuttia ja voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. 
Täytteitä levyille :)
Valmiina uuniin

Uuunista ulos!

NAM.

Ohje oli todella yksinkertainen ja nämä oli myös helppoja tehdä. Pullan leipominen on muutenkin todella kivaa, kivempaa mielestäni kuin itse syöminen.. :D Täytettä en uskaltanut laittaa ihan yhtä reilusti, kuin Pirkan ohjekuvassa oli. Olisi takuulla pursunut ulos pullasta :) Mutta hyvää oli pienemmälläkin täytemäärällä. Suosittelen kokeilemaan, hyvä vierasvara. Ja ulkonäön perusteellahan nämä näyttää ihan tavallisilta pikkupullilta. Aina ei ole kaikki sitä miltä näyttää.. :)

Viime viikolla käytiin Naantalissa, oli oikein mukava visiitti. Ajattelinkin pyhittää kokonaan oman postauksen sille. :) Hauskaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit oikein tervetulleita :)