sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Mustikkamuffinssit kanelitwistillä

Parin päivän blogihiljaisuudesta huolimatta selvisin hengissä Bodypumpin jälkeisistä päivistä :)) Lihaskipuja esiintyi, mutta pääsin kuitenkin kävelemään, jotenkin.. :) Eilen oli tarkoitus pitää kotipäivä, mutta käytiin katsomassa millainen on SPR:n Kontti Tavaratalo. Mentiin pyörällä (muutama kilometri matkaa) ja oli ihan järjetön vastatuuli! Hyvä että eteenpäin pääsi. Perille kuitenkin päästiin vaikka jalat oli valmiit luovuttamaan puolivälissä.. :D Ei oltu aiemmin käyty siellä, joten minkäänlaisia odotuksia ei ollut. Ulkona oli kyltti, jossa mainostettiin vaatteiden olevan vielä eilen -50%. Hyvin ajoitettu siis :) Sisältä Kontti oli todella siisti ja tuotteet oli nätisti esillä. Harvemmin itse löydän mitään kirppareilta, mutta nyt satuin löytämään kaksi paitaa! :) Ja kun ne oli vielä puoleen hintaan, maksoivat ne yhteensä 4e. Molemmat näyttävät täysin käyttämättömiltä, joten hinta oli mielestäni mitä sopivin. 

Uudet paidat <3
Samalta reissulta mies löysi...
Palapelit ja millä maisemilla! Kelpais ihan livenäkin :)

Arjen ekotekoja
Hyvä reissu siis kaikenkaikkiaan, täytyy myös käydä kyseisessä paikassa uudemman kerran :) Kotiin tultua olikin aika alkaa leipomaan ja eilisen suunitelmissa oli mustikkamuffinssit :)

Aineksia :)
Taikina:

7 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1/2 tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
1,5 dl öljyä
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa
6 dl mustikoita (käytin pakastemustikoita)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon öljy, maito ja rikotut kananmunat. Sekoita varovasti taikinaksi ja lisää joukkoon mustikat. Nostele taikina muffinssivuokiin (itse käytin Pirkka Amerikan muffinssivuokia) ja täytä vuoat 2/3 täyteen. Minulla riitti taikinaa 24 vuokaan.



Kanelikuorrutus:

1 1/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl pehmeää voita
1 1/2 tl kanelia

Lisää pehmeän voin joukkoon sokeri, jauhot ja kaneli ja sekoita tasaikseksi. Laita kuorrutetta reilusti muffinsien päälle


Paista muffinseja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nauti :) 



Tuo kuorrute tekee muffinnseista aika makeita ja pinnan rapsakaksi, mutta muuten muffinssit olivat oikein pehmeitä. Mielestäni nämä voi tehdä aivan hyvin myös ilman kuorrutetta, jos niin tahtoo. :) 
Maukasta viikon alkua kaikille!

PS. Aion laittaa vielä valmistumaan leipätaikinan, jonka annetaan turvota vähintään 12h ja paistetaan lopulta kattilassa uunissa. Sen verran eksoottisen kuuloista, että pakko kokeilla! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit oikein tervetulleita :)