lauantai 13. lokakuuta 2012

Tulinen, tulisempi, tulisin

Oltiin eilen laiskoja ja päätettiin tilata ruokaa kotiin. Ihan ekaa kertaa ikinä :) Tilattiin intialaista; kasviksia ja perunoita tulisessa tomaattikastikkeessa ja pinaattia ja juustoa kermaisessa tomaattikastikkeessa. Näiden kanssa tietysti naanleipää ja ihanaa raitaa. Laitettiin kaikki kivasti tarjolle ja alettiin maistelemaan... Ekana tietysti kasviksia tulisessa kastikkeessa, joka oli muuten ERITTÄIN tulista! Ei olla herkkiä tulisuuden suhteen, mutta tuo ruoka sai molemmat haukkomaan henkeä :D Voin sanoa, että kyllä kului naanleipää ja raitaa, jotta sai sen polttavuuden pois suusta! Onneksi pinaatti-juusto-tomaattikastike oli huomattavasti lempeämpi, mutta kuitenkin erittäin maukas.  Ruokaa jäi reilusti (tosin lähinnä sitä tulista), joten jatketiin siitä ruokaa tänään.

Pilkottiin pari porkkanaa ja perunaa kastikkeen sekaan ja raastoin mukaan myös pari tomaattia. Maustettiin vähän suolalla ja garam masalalla ja annettiin hautua. Lisänä riisiä, naanleipää ja raitaa. Tällaiset annokset saatiin:

Herkkua!
Syötiin tosiaan kunnon annokset ja huomisellekin vielä jäi, nam. Taisi olla toinen kerta elämässäni, kun syön intialaista ruokaa. Ensimmäinen kerta oli Liettuassa, Kaunasissa. Kyseinen ravintola oli muuten yksi Liettuan reissun kohokohdista.. :) Tämän tyylinen ruoka on kuitenkin hyvin tuttua nepalilaisten ravintoloiden ansiosta (erityisesti ihanan Himchulin ansiosta) ja näiden kokemusten perusteella sanoisin, että nepalilainen on hieman parempaa kuin intialainen, tosin oikeasti näiden kahden välillä tuskin suurta eroa on. Molemmat ihania joka tapauksessa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit oikein tervetulleita :)