sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Puolukka-kinuskipiirakka


Perjantaina oli koko päivän sellainen olo, että tekee mieli leipoa jotain. Päädyin syksyn kunniaksi tekemään kinuski-puolukkapiirakan. :) En ole sellaista ennen tehnyt, joten etsin mukanvalaisen ohjeen ja aloin hommiin!

Pohjaksi valitsin seuraavanlaisen:


150 g voita

2 dl kermaviiliä
2 dl sokeria
4 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään, vatkaa voi ja kermaviili ja yhdistä se kuiviin aineisiin. Itse koin helpoimmaksi aineiden sekoittaminen kädellä, saa kunnon tuntuman taikinaan. :) Sitten vaan levitetään piirakkavuoan pohjalle ja laitetaan paistumaan. Oli paistumassa noin 30 minuuttia, asteita 175. Ja tokihan sitä taikinaa piti maistella, se oli oikein herkkua ja sitä tulikin sopivan runsaasti kunnon maisteluun... :) Aiemmin en ole vastaavanlaista pohjaa kokeillut, mutta uuttahan on aina kiva kokeilla  ja hyvin onnistui :) 


Annoin pohjan jäähtyä kunnolla paistamisen jälkeen ja sitten aloin tekemään elämäni ensimmäistä kinuskia. Oli pieni jännitys siinä sitä tehdessä, että mitenhän onnistuu... Hyvin onnistui! Perinteinen kinuski siis kyseessä eli


2 dl kermaa

2 dl fariinisokeria 

Sekoitin aineet kattilassa, kiehautin ja keitin matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia. Lopuksi laitoin vielä kinuskin sekaan nokareen voita ja sekoitin sen. Kun kinuski oli valmis, laitoin sekaan pussillisen pakastepuolukoita ja sekoitin kaikki. Sitten pitikin olla nopea, ennenkuin kinuski täysin jähmettyi. Levitin sen piirakan päälle ja voilà -syksyinen herkku oli valmis! 







Malttamattomia kun ollaan, niin pitihän sitä heti maistaa :) Hyvältä maistui, itsetehty kinuski on vaan niin vastustamattoman makuista! Laitettiin loput jääkaappiin ja voi että, tuo piirashan vaan parani vanhetessaan! Syötiin loput tänään ja maistui vieläkin paremmalta kuin aiemmin. Loistava asia, jos sitä vaan malttaa olla syömättä heti :) 






Herkutteluhetkiä ja hauskaa tulevaa viikkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä. Täytyy kokeilla tehdä viikonloppuna.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Hauskaa leipomishetkeä ja kerrothan mitä itse tuosta pidit? :)

    VastaaPoista

Kommentit oikein tervetulleita :)