torstai 25. lokakuuta 2012

Jogurttia!

Oltiin reilu kuukausi sitten lomalla Kreikan Lefkadassa. Itse olen aina fanittanut Kreikan ja Turkin ruokakulttuuria ja monet lempiruoistani ovatkin näistä maista. Jogurttia käytetään ihanan monipuolisesti ruoassa ja ruoan lisäkkeenä, ja se tosiaan on jotain aivan muuta se jogurtti, kuin suomalainen maustettu sokerilitku :) Huomattiin muutamassa paikassa olevan tarjolla sellaista kuin "Frozen Greek Yogurt". Näin jogurtin ystävänä pakkohan sitä oli heti mennä maistamaan :) Ja kyllä, se oli herkkua. Unelmaista herkkua. Parempaa kuin jäätelö, vaikka koostumus muistutti kovasti pehmistä. Niin paljon parempaa kuin jäätelö, nam! Ja sitä kun vielä tarjoiltiin tuoreiden hedelmien kanssa, mikä voisi olla parempaa? 


Frozen Greek Yogurt, terveellistä herkkua :)

Eräs ilta alkoi tekemään mieli tuollaista, joten ostettiin pänikkä kreikkalaista jogurttia ja muutama nektariini. Sekoitin jogurtin vispilällä notkeammaksi, pilkoin nektariineja ja kasasin. Tällaiset sain aikaan: 



Ei saanut sellaista ihanaa rakennetta itse tuolla tavoin aikaiseksi, mutta hyvältä se maistui tuollakin tavalla! Suosittelen, tätäkin :) Muutenkin suosittelen kokeilemaan rohkeasti jogurttia, niin ruoanvalmistuksessa, kuin ruokien lisäkkeenäkin. Tzatzikia voisin syödä valehtelematta päivittäin ja tulisten ruokien kaverina jogurtti on lyömätön. 

En ole pitkään aikaan enää syönyt perinteisiä suomalaisia jogurtteja, jotka on maustettu ja sokeroitu. Ennemmin ostan vähän kalliimmalla laadukkaampaa jogurttia, jossa ei ole seassa mitään ylimääräistä ja jota voi käyttää mihin ikinä tahtookin. Makunsa kullakin, mulle tää on herkkua :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit oikein tervetulleita :)