sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Lasagnea ja muinaistulia


Eilen oli Muinaistulien yö ja oltiin sitä viettämässä Vepsän saarella. Matka sinne kesti noin tunnin Turusta ja matkalla ihasteltiin kaunista saaristomaisemaa ja auringonlaskua. Oli todella hyvä ilma, ihmisiä paljon liikkellä ja itse muinaistuli oli todella hieno (ja lämmitti kivasti!). 


Ilta huipentui mahtavaan ilotulitukseen, jota olisi mielellään seurannut vaikka kuinka ja kauan :) Hieno ilta oli! :)


Päivällä tein ruoaksi lasagnea, namm. Käsi ylös kuka tykkää lasagnesta? Arvasin :)


Tomaattikastike:

1 iso sipuli
400 g naudan jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
(jauhoja suurustukseen) 
suolaa
mustapippuria
oreganoa
ripaus sokeria

Paista kattilassa hienonnettu sipuli ja jauheliha ja mausta ne maun mukaan (itse laitoin jauhelihamaustetta). Lisää hieman venhäjauhoja, paseerattu tomaatti, vesi, valkosipuli ja mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä ainakin 15 minuuttia. Tarkista maku ja tarvittaessa mausta lisää. 

Juustokastike:

voita
vehnäjauhoja
maitoa 
juustoraastetta

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki (vältä ruskistamista!) ja lisää hieman maitoa. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Keitä hetki jatkuvasti sekoittaen ja lisää maitoa tarvittaessa. Kun kastike on hetken aikaa kiehunut, lisää joukkoon juustoraaste ja ripaus suolaa (jos tarvetta). Ota pois levyltä. 

Lado voideltuun vuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Mikäli pinta tummuu liikaa paiston aikana, voi sen peittää foliolla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista ja nauti! :)




Hyvää ruokahalua ja tulevaa viikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit oikein tervetulleita :)