sunnuntai 18. elokuuta 2013

Shortbread cookies // Murokeksit

Viimein on taas hyvää aikaa kirjoittaa tänne :) Viime viikot ovat olleet täynnä toimintaa eli en pahemmin ole viettänyt aikaa koneella. Tällä viikolla äitini oli pari päivää meillä kylässä ja käytiin vähän shoppailemassa (mm. ihanassa Indiskassa, josta löytyikin meille uudet sohvatyynyt ja äidille verhot, sekä Ikeassa :) ), muuten vaan kaupungilla hengailemassa ja käytiin myös Turun linnassa :) Oli oikein mukavaa! :) Eilen käytiin varaamassa meille kirppispöytä lähimmältä kirppikseltä (Mikaelin kirppis), sillä jotenkin on nyt ylimääräistä tavaraa alkanut kertyä.. Tänään käytiin ensimmäistä kertaa pöytää täyttämässä, toivottavasti edes jotain saadaan myytyä :) 

Uudet sohvatyynyt <3

Mutta asiaan! Eli kuten otsikko kertoo, aiheena shortbread:it (eli tutummin murokeksit). Eilen oli todella sateinen ja harmaa ilma, joten päätin hieman päivääni piristää ja leipoa meille kahvin seuraksi keksejä. Ohjeen otin täältä ja voikohan oikeesti olla helpompaa ohjetta? :) Välillä kaipaa haasteita leivonnassa ja ruoanlaitossa, joskus taas on kivempi päästä helpolla. Kuten eilen :)

Ainekset:

125 g voita
55 g sokeria
180 g vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää taikinaan jauhot. Sekoita ja laita taikinapallo pöydälle. Voit kaulia taikinan ja leikata siitä paloja, itse vähän vielä helpotin ohjetta ja pyörittelin taikinan tangoksi, leikkasin siitä n. 1 cm viipaleita ja laitoin ne pellille. Jäähdytä jääkaapissa noin 20 minuuttia, paista n. 15-20 minuuttia, älä polta! :) Jäähdytä ja nauti. Mmmh. Nää on hyviä! Suorastaan suussasulavia :) 







Kuten kuvista näkyy, en tehnyt mitenkään tasaisia tai tasakokoisia keksejä. Rouheasti vaan leikkasin paloja ja paistoin :) Tehkää tekin näitä! :D Ihanaa viikkoa kaikille :)

1 kommentti:

  1. vaikuttavat tosi hyviltä, tahtoisin kokeilla!
    onko sulla enää muistikuvaa että kuinka paljon mitat on deseinä? tai osaatko muuttaa ne?
    helpottais tota leipomishommaa kovasti jos sais ihan desin mittoja käytettyä. :---)

    VastaaPoista

Kommentit oikein tervetulleita :)