sunnuntai 11. elokuuta 2013

Pikainen omenapiirakka

Nyt seuraa pikapäivitys tien päältä. Viime viikonloppu vietettiin Keski-suomessa poikaystävän kotiseudulla ja perjantaina tultiin käymään minun Mummolassa Salossa :). Viime viikonloppuna nautittiin aurinkoisesta kesäpäivästä ja käytiin viilennyksellä polskimassa Päijänteessä. Vesi tuntui todella lämpimältä! :) Illan viiletessä poimittiin pihalta kypsiä ja tosi maukkaita karviaisia ja maisteltiin omenapuusta pudonneita omenoita. Omenat ei olleet ihan täysin kypsiä, mutta hyviä kuitenkin. Enkä pystynyt hillitsemään itseäni, vaan pakko oli kokeilla millainen piirakka noistä syntyy. :). Tein Sunnuntai-jauhopussista löytyvällä ohjeella hyvin nopean ja yksinkertaisen piirakan, jonka päälle viipaloin omenat.





Omenapiirakka

2 munaa
1½-2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
150 g sulatettua margariinia
1 dl maitoa TAI hedelmämehua


Pinnalle:
Viipaloitua omenaa, kanelia 


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita munat ja sokeri, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sula margariini ja neste. Sekoita tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja levitä omenasiivut päälle. Paista uunin alatasolla noin 25-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti! :) 




Tänä viikonloppuna ilmat ei oikein suosi (ainakaan uiminen ei innosta), mutta voihan sitä vaan olla ja ihmetelläkin. Tänään tarttui kauppareissulta mukaan tällainen uusi ihanuus:



En malta odottaa, että pääsee kokeilemaan! :) olen ihan rakastunut tuohon pinkkiin väriin! Niin söpö :) Rentoa sunnuntai-iltaa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit oikein tervetulleita :)